Saturday, July 8, 2017

Tempahan Lemang dan Serunding untuk Open House Raya


Musim rumah terbuka kembali. Pasti ramai yang akan mengadakan "open house" menjelang minggu ke 2- dan ke -3 syawal. Time ni la best nak makan lemang, rendang, ketupat dan serunding.

Monday, June 19, 2017

Serunding Mokteh Habis Licin


Alhamdullilah, Terima kasih Ya Allah. Terima kasih semua pembeli Seruding Mokteh


Wednesday, June 14, 2017

Serunding Mokteh Popular Hingga Sabah, Sarawak, Brunei, Eropah


Assalamualaikum,

Serunding mokteh mendapat sambutan hebat hingga mampu terbang bukan sahaja ke Borneo tetapi juga sejauh ke Eropah.

Monday, June 12, 2017

Resepi: Cara Buat Almond Crunchy Karamel


Assalamualaikum,
Raya dah dekat, dah buat kuih raya belum. Kalau belum, apa kata korang buat biskut almond crunchy. Memang sedap. Rupanya mudah je buat.Jangan terkejut kalau tiada sebarang gula digunakan dalam resepi ini, kerana tepung florentine mempunyai bahan campuran yang cukup,

Tuesday, June 6, 2017

Tips Shopping Raya di Jalan TAR( Tunku Abdul Rahman)


Assalammualaikum,
Dah buat persiapan raya? Cari tempat shopping yang pelbagai dan harga murah?
Jawapannya: Bazar Ramadhan Jalan TAR(Tunku Abdul Rahman) yang terkenal sebagai syurga membeli belah

Saturday, June 3, 2017

Serunding Sedap Kelantan - Serunding Mokteh




Assalamualaikum, 
Apa yang istimewa sangat serunding mokteh ni? Meh sini, kami nak cerita.

Friday, June 2, 2017

Serunding Mokteh di Bazar Jalan TAR 2017



Salam Ramadhan yang ke 9 1438 H. Pastinya ramai yang mencari Serunding Mokteh di Jalan Tuanku Abdul Rahman kan!