BAHAN:
- Serunding ikan Mokteh
- 1 Paket Kulit Popia
Minyak untuk memasak
Resepi ni tak pakai gam tepung gandum sebab kita akan menyimpul kulit popia tue kita tak guna gam..
Cara-caranya:-
1. Ambil sedikit kulit popia dan potong 4 menjadi 4 segi kecil seperti dibawah
2. Ambil kulit popia yang telah dipotong menjadi 4 segi kecil tadi dan potong menyerong untuk dijadikan 3 segi
3. Ambil sehelai kulit popia dan letakkan inti serunding dibahagian hujung 3 segi tadi, rujuk gambar seperti dibawah
5. Buat sehingga habis
6. Panaskan minyak dengan api yang sederhana. Goreng popia tadi sehingga kekuningan
7. Angkat dan kemudian toskan diatas tisu masakan.
4 comments:
Assalamualaikum nak tanya sekeping kulit popia dipotong jadi 4 Segi kecil kemudian potong pulak jadi serong 3segi ke sekeping kulit potong 4 bahagian lepas tu potong serong 3segi??tak berapa faham baru nak belajar buat
walaikummusalam. dari kulit popia yang besar tu potong jadi segi empat tepat dulu sebelum potong jadi 3 segi
Assalamualaikum. Kulit popia ni guna yg besar atau yg kecil? Atau dua2 pun blh.
Assalamualaikum. Kulit popia ni guna yg besar atau yg kecil? Atau dua2 pun blh.
Post a Comment