Home
Monday, October 7, 2013
Resepi Roti Gulung Serunding Daging
Menu simple untuk minum petang
Bahan-bahan:
195 gram tepung roti
90 gram tepung gandum
6 gram yis segera
30 gram gula halus
12 gram susu tepung
60 gram telur
6 gram garam
65 gram air
75 gram water roux
Serunding Daging Mokteh secukupnya.
Bijan untuk tabur
Mayonis untuk sapu.
Cara-caranya:
1. Satu kan semua bahan-bahan di atas kecuali butter dan bahan-bahan tabur,Uli selama 40 minit.
2. Bentukkan 4 segi dan letak diatas dulang yang disapu dengan sedikit butter,
3. Biarkan doh naik selama 30-40 minit.
4. Cucuk-cucuk dengan garfu dan sapukan dengan sedikit telur.Kemudian taburkan bijan serta hirisan daun bawang.
5. Bakar hingga masak.
6. Keluarkan dari oven .Sapukan dengan sedikit mayonis dan taburkan dengan serunding daging.Kemudian gulung kemas-kemas.
7. Potong mengikut saiz yang dikehendaki .Sapukan hujung roti dengan mayonis dan celup dengan serunding. Lakukan proses yang sama pada kedua-dua belah hujung roti.
sumber:Mamakitchen
Labels:
2016,
buat,
cara,
goti gulung,
resepi,
serunding,
serunding asli,
serunding daging,
serunding mokteh
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Resepi roti gulung serunding daging ni memang kreatif dan saya pasti rasanya unik dan sedap. Lain kali boleh try buat guna serunding ayam atau serunding ikan la pulaks.
sedapnya
Post a Comment