Assalamualaikum semua,
Hari ni Mokteh nak kongsikan 1 resepi iaitu Sushi Serunding Ikan/ Daging.
Bahan-bahannya:
- Rumpai Laut
- Nasi
- Cuka Nasi
- Serunding Mokteh Ikan/ Daging
- Lobak yang dipotong halus memanjang
- Timun jepun yang dipotong halus memanjang
- Sosej yang dipotong halus memanjang
- Isi ketam yang dipotong memanjang
- Telu dadar yang dipotong memanjang.
Alatan:
- Tikar penggulung sushi
Cara-caranya:
- Nasi yang masih panas dilenyek dan dicampur dengan beberapa cuka nasi. Sesuaikan rasa yang dikehendaki.
- Bentangkan Tikar Penggulung Sushi. Letak sekeping rumpai laut,ratakan nasi(tinggalkan kosong sedikit di bahagian hujung depan)
- Letak serunding ikan/daging memenuhi atas nasi.
- Letak beberapa keping salad di bahagian tepi, susun timun, lobak, cili
- Gulung padat
- Siap
klik untuk order serunding mokteh
No comments:
Post a Comment